Uyuşturucu sorunu, her geçen sorun olmaktan çıkıp gençliği hayattan soğutup kopartan bir baş belası haline gelmiş durumda.
Uyuşturucu madde kullanım yaşının 15’in altına düştüğü günümüzde, bu illetle mücadele edenlerin sayısı bir ilde bir elin parmaklarını geçmeyecek boyuttayken, bu işi gönüllü olarak yapan derneklerin yalnızlaştırılması, bu işin ticaretini yapanların hedefi olma pahasına bu işi kendi imkanlarıyla yürütenlerin bu yolda desteklenmemesi bariz bir ihmalkârlıktır.
Yoksulluk girdabında debelenen ve bütün enerjisini ve dikkatini geçinebilmeye adamış ailelerin bu nedenle çocuklarını ihmal ettiği gerçeği de inkar edilemez bir durumdur.
Daha çok park, sokak ve okul önlerinde satışı ve kullanımının yaygın olarak yapıldığı bu yerleri koruması ve denetlemesi gerekenler nerede? Var mı gören ya da duyanınız?
Gençlerimizi esir alıp, geleceğini de ipotek altına alacak güce sahip olan bu illetle gönüllü olarak mücadele eden Derneklerin bu yolda yalnız bırakılması ve desteklenmemesi kabul edilir bir şey değildir.
Bu illete bulaşmış ve tedavi olmayı kafasına koymuş olan gençlerimizin, Emniyet ve bu sorunlarla ilgili resmi birimlere başvurmak yerine bu Derneklere ulaştığını unutmamak gerekir, ya kendi aileleri ya da arkadaşları tarafından bu gönüllü Derneklere getirilen çocuk ve gençlerimizin gerek tedavi ve gerekse psikolojik danışmanlık konularında devlet yetkililerinin elini taşın altına koyması elzemdir.
Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nin (AMATEM) Batman’da bulunmaması nedeniyle Dernek Yönetiminin hastaları Diyarbakır’a, devlet yetkililerinin ise Elâzığ’a götürmek durumunda kalması ise İlimiz siyasetinin ve Mülki İdare Amirlerinin koca bir ayıbıdır.
Tespit edilip Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne götürülen hastalarla beraber refakatçilerin kabul edilmemesi, orada tedavi amacıyla bulunan hastanın bazen birer nefes! molası vermek için dışarıya gidip geldiği de bilinen acı bir gerçektir.
Öncelikli olarak bu Derneklerin, araç gereç ihtiyacı başta olmak üzere, maddi ve manevi anlamda desteklenmesi, güvenlik, psikolog ve muhatap alınmaları konularında bu gönüllülerimize el uzatmak hem, resmi, hem dini hem de insanı bir görevdir!
Ayrıca, İlimizde geniş çaplı bir rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması, tedavi görmek isteyen ve düşmüş oldukları uyuşturucu girdabından kurtulup yeniden topluma kazandırılması için çocuklarımızın, yatkın oldukları mesleklere devlet tarafından görevlendirilecek kişilerin yanı sıra, gönüllü olarak görev yapacak olan çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerden oluşturulacak bir eğitimci grubuyla sağlanacak mesleki bir destek, toplumda düşmüş oldukları olumsuz durum ve edindikleri kötü imaj nedeniyle ayıplanan ve dışlanan bu gençlerimizi topluma yeniden kazandırmak için yeterli bir girişim olacaktır.
Son olarak, “HEY! ESAS SORUMLULAR SİZE DİYORUM! NEREDESİNİZ VE NE DURUYORSUNUZ”?
Merhaba Bağımsız Batman Gazetesi okurları, Gazetemizde ki ilk yazımla sizlerle birlikte olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor, sizleri selam saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
YORUMLAR